Recep KALCIOĞLU

İlhan Palut Duştu Kalktı

Recep Kalcıoğlu
Recep Kalcıoğlu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ç.Rizespor Antep müsabakasında ilk yarıda oynamaya çalışan bir Ç.Rizespor vardı oynatmamak için de çalışan bir Antep takımı vardı.

İlhan Palut’un sahaya çıkardığı on bire baktığımızda ilk on birin formsuz olan üç dört oyuncu ilk yarıda öne çıktı.

Baktığımızda B.Akintola, bir Muammer, G.Sauer, M.Minchev, bu oyuncular sahada adeta dökülüyordu, içlerinde biraz istekli mücadele eden M.Minchev vardı.

 Ancak M.Minchev de oynadığı yer yanlış, santrafor oynuyor ama santrafor oyuncusu değil dolayısıyla yerini kaybediyor , gol bölgesini iyi yerde duramıyor ,nedense kaç maçtır ilk on birde oynuyor..

 Baktığımızda ilk yarıda Ç.Rizespor Antep karşısında gol bölgesinde etkili olamadı gelişen ataklar saman alevi gibi yandı sonlandı.

Dolayısıyla bu saydığımız oyuncular topla oynayamadı, aldıkları topları bir türlü kullanamadılar ya rakibe kaptırdılar yada topları ezdiler kaptırdılar.

İlhan hocanın bazı oyunculara çok sabretmesini anlayamadık mesela bir B. Akintola,’yı seksen beş dakika sahada tutmasını gibi.

İlhan hoca belki elinde olan bütün oyuncuları kullanmaya çalışıyor, bazı oyuncuların maç eksiklerini kapatmaya çalışıyor da olabilir.

Aslında ilk yarıda Antep takımı topu Ç.Rizespora verip savunma yaparak oynadı oyunu geride karşıladı aldığı toplarla hızlı çıkarak gole gitmeyi duşundu, tabı bir kaç gol porsiyonda yakaladı  kalede Gökhan golle izin vermedi .

Hanı bir laf var futbolda atanınla tutanın iyi olacak bu müsabakada Ç.Rizespor takımının tutanı iyi oynadı.

İkinci yarıda Antep takımı değişiklik yaparak defansını üçledi risk alma ya başladı topa sahip olaya başladı, ilk yarıda oynatmamaya oynayan Antep takımı,ikinci yarıya oynamaya başladı.

Antep sağlı sollu ataklar baskılı oyun oynayarak gol pozisyonları bulmaya başladı, bir gol buldu bir şutu direkten dondu yüzde yüz kaleciyle karşı karşıya kaldı kaleci Gökhan kurtardı.

Ancak oyunun sn yarım saatine kadar İlhan hoca duştu kalktı, ilk yarıda etkili olamayan oyuncuları oyundan alarak ikini yarıda Ç.Rizespor’u ayağa kaldırdı ve iki oyuncu değişikleriyle maçı Ç.Rizespor lehine cevirdi.

Oyundan Muammer’i aldı A.Gaich’ı oyuna koydu santrafor bölgesine  gönderdi serbest oynayan I.Olawoyinı orta sahaya çekerek, M.Minchev ile A.Gaich’ı arkalı onlu oynatmaya başladı oyunun hâkimiyetini eline aldı .

Sonrasında G.Sauer, A.Zeqiri değişikliyle oyunun rengi değişti ve Ç.Rizespor golleri ard arda bulmaya başladı .

Bütün bunlara baktığınızda Ç.Rizespor takı bir kere İlhan hocanın oyun disiplininden kopmadı taktirde iyi sonuçları her zaman almıştır, ancak tabı takımda l henüz formunda ulaşamayan ve bu lige yetersiz oyuncuların olduğu da ortada .

Bu kadroda başka bir hocanın elinde olmuş olsaydı bu takım küme düşmeye oynuyor olabilirdi, İlhan hocanın oyun disiplini, iyi çalışması, oyuncuyu iyi kullanması, oyunu okuması, kısa ve çabuk hızlı dikine oyun planlarını genç oyuncuları iyi yüklemeleri tabı burada bir faktör aslında.

Ç.Rizespor taraftarı her sezon elinde kalem kağıt alarak hesap yapardı, bu sezon ilk kez Ç.Rizespor takımı rahat .

Ara transferde birkaç nokta transfer yapılabilseydi bugün Avrupa’yı konuşuyor olabilirdi bu takım üçüncü olurdu.

Recep KALCIOĞLU

İlhan Palut Duştu Kalktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

53R - Rize Haber ve Havadis ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin