1. Haberler
  2. Rize (İl Merkezi) Haberleri
  3. RTEÜ’de Balık Deri ve Kılçığından Yerli Protein Tozu ve Jelatin Elde Edilecek

RTEÜ’de Balık Deri ve Kılçığından Yerli Protein Tozu ve Jelatin Elde Edilecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Proje ile, su ürünleri işleme tesislerinde atık olarak nitelendirilen balık deri ve kılçıklarının toz haline getirilip ön işlemler, ekstraksiyon, filtrasyon, ekstrüder soğutma ve kurutma aşamalarından geçirilerek nihai ürün olarak protein tozu ve jelatin üretiminin yapılması planlanıyor.

İş fikri kapsamında, su ürünleri işleme tesislerinde bertaraf edilmek üzere bulunan tonlarca balık atıklarını yüksek değerli yeni ürünlere dönüştürerek ekonomiye kazandırmak üzere katma değer sağlanacak.

Söz konusu proje ile, sporcu ve sağlıklı beslenen potansiyel grup için hem doğal mineral bakımından zengin hem antioksidan katkılı balık kılçığından elde edilen “protein tozu”nun yanı sıra gıda zinciri marketleri, restoranlar ve paketlenmiş gıda üretimi yapan firmalar gibi müşteri grubunun taleplerini karşılayacak olan “balık jelatini” olmak üzere 2 segmente yönelik ürün elde edilmesi amaçlanıyor.

RTEÜ BASIN

0
be_endim
Beğendim
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
_ok_k_zd_m
Çok Kızdım
RTEÜ’de Balık Deri ve Kılçığından Yerli Protein Tozu ve Jelatin Elde Edilecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Rize Haber Sitesi - 53R ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet