1. Haberler
  2. Rize Bigileri
  3. Derepazarı Pidesi

Derepazarı Pidesi

Derepazarı Pidesi; Derepazarı ilçesinde 50 yıldan fazladır yapılmakta olup, kullanılan malzemelerin doğallığı, üretim tekniği ve pide ustalarının mahareti ile günümüze ulaşmıştır.

Derepazarı Pidesi
Derepazarı Pidesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’nin köklü kültürel birikimi içerisinde ortaya çıkan Derepazarı Pidesi vazgeçilmez bir değerdir. Yüksek rakımlı yaylalarda beslenen hayvanlardan elde edilen katkısız tereyağı, Kolot Peyniri, kalaylı bakır tencerede pişen Rize Kavurması gibi yöreye özgü lezzetler kullanılarak yapılan Derepazarı Pidesi, Rizelilerin geçmişte şehre inecekleri günün hayalini kurdukları bir buluşma olmuştur.

Derepazarı Pidesi

Yarım asırdır ustalarının hazırladığı pideler çok hassas bir düzen içinde üretiliyor. Derepazarı’nın marifetli ustaları doğal kaynak suyu kullanarak yoğurulan hamur için, mayalanma süresini o günkü hava durumuna göre ayarlıyor ve kara taş fırında 270-300 °C’de 12-20 dakika pişiriyor. Bu sayede pideler, deneyenlere ağızda dağılan gevrek bir ziyafet yaşatıyor.

Derepazarı Pidesi

Gurur duydukları pidelerini gelecek nesillere aktarmak adına her gün çalışmaya devam eden ustaları için, misafirlerinin memnuniyetien büyük mutluluk olmaktadır.Kolot Peynirli, açık ve kapalı kıymalı, kavurmalı, karışık ve sade kuru pide olarak 6 şekilde hazırlanan Derepazarı Pidesi, tadının değişmemesi için kesilmeden servis ediliyor.

Derepazarı Pidesi

Derepazarı Pidesi Yapılışı

1 kilo un
10 gram yaş hamur mayası
10 gram tuz
Su
Yayla peyniri

Derepazarı pidesi tarifini denemek sanıldığı kadar zor değil. Un, su, tuz ve mayayı yoğurduktan sonra 45 dakika dinlenmeye bırakın.Dinlenen hamuru ufak bezelere bölün. Tezgâhın üzerine bir bez serin ve bölünen hamurları dizin. Hamurların mayalanması için üzerlerine bir bez örtün 30 dakika daha dinlenmeye bırakın.Hazırladığınız pide hamurunu daire şeklinde elle açın. Hamurun kenarlarını parmak kalınlığında içe kıvırın. Yayla peynirini küpler halinde hamurun üzerine serin. Peynirlerin üzerine yumurta sarısı sürün.Hazırlanan pideyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Pideler fırında yaklaşık 5 dakika piştikten sonra fırından çıkarılıp üzerlerine 100 gr tereyağı ilave edin ve pişirmeye devam edin. İsteğe bağlı olarak pidenin ortasına bir adet yumurtayı bütün olarak kırabilirsiniz.

Derepazarı Pidesi

Derepazarı Pidesi

1
be_endim
Beğendim
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
_ok_k_zd_m
Çok Kızdım
Derepazarı Pidesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

53R - Rize Haber Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin